IQ3 cellulose isolatie

IQ3

IQ3 cellulose isolatie, kierdicht isoleren tegen koude én warmte. IQ3 cellulose is een isolatiemateriaal dat bestaat uit een tot vezelige vlokken gereduceerde massa van versnipperd krantenpapier. Hierbij valt de keuze op recyclage van krantenpapier in de vorm van niet verkochte exemplaren en misdrukken. Tijdens het productieproces worden een de vezelige vlokken boorzuren en boorzouten toegevoegd om de brandweerstand te vergroten, schimmelvorming tegen te gaan, alsook om knaagdieren en insecten te weren. Bij brand gedraagd IQ3 cellulose zich als massief hout.

De zeer lage productie energie maakt het product een absolute koploper op het gebied van geringe grijze energie consumptie. Een CO2 bewuste keuze!

Door de vochtbufferende eigenschap draagt IQ3 cellulose ook bij tot een ademende en gezondere constructie. De vochthuishouding tussen een geschikte luchtdicht geplaatste damprem en een dampopen buitenzijde is zelfreguleren. De soortelijke warmte van papiervlokken zorgt in warmere periodes voor een thermische absorptie. In combinatie met Celit-platen zorgt dit voor een belangrijke faseverschuiving. Het resultaat is een geringe hittedoorslag met een groter comfort.

IQ3 cellulose een goede keuze door de lage productie energie, door de thermische, akoestische en brandwerende karakteristieken, door de vochtregulerende en luchtdichtende en warmteabsorberende eigenschappen. Een economische en milieubewuste oplossing voor uw isolatie.

Klik hier voor meer info over IQ3 cellulose