EBIWA
aa(eco)logisch bouw-, interieur- en woonalternatief

line decor
 
line decor
 
 

Cellulosevlokken isolatie, kierdicht isoleren tegen koude én warmte.
λ = 0,038 W/mK

I3 cellulose is een isolatiemateriaal dat bestaat uit een tot vezelige vlokken gereduceerde massa van versnipperd papier. De verwerking gebeurt door een inblaasmachine die het materiaal in een gesloten vormvast compartiment langs een slang of inblaaskop inblaast. Dit kan een vloer, wand of dakconstructie zijn. Ofwel wordt cellulose ook opengeblazen bij gewone open ruimtes zoals zoldervloeren.

Cellulose productie

Een goed recept heeft goede ingrediënten nodig.
Een goede papierkwaliteit is de basis voor een goede cellulosevezel.
Hierbij valt de keuze op recyclage van krantenpapier in de vorm van niet verkochte exemplaren en misdrukken. Tijdens de productie gebeurt een visuele controle om uit de aanvoer verontreinigingen te verwijderen. Aan de vervezelde vlokken worden tijdens het productieproces boorzouten en boorzuren toegevoegd. Dit om de brandweerstand te vergroten, schimmelvorming tegen te gaan, alsook om knaagdieren en insecten te weren (ook termieten).

Brandgedrag bij cellulose

Bij brand gedraagt het materiaal zich zoals massief hout: het biedt enorm goed weerstand. Uitgaande van dit gegeven, kan men stellen dat constructies geïsoleerd met I3 niet moeten onderdoen t.o.v. constructies die geïsoleerd zijn met minerale wol, integendeel!
Voor een video over een brandtest met cellulosevlokken 'klik hier'.

Inblaastechniek

Isoleren met papiervlokken is een reeds lang bekende techniek voor het isoleren van open zoldervloeren en open ruimtes. De cellulose is hier dan eenvoudigweg opengeblazen. Cellulose heeft een unieke ontwikkeling gekend door toepassingen in houtskeletbouw van onder andere passiefwoningen. Hierbij worden vormvaste compartimenten opgebouwd die toelaten ingeblazen te worden hetzij met een inblaasslang, hetzij met een inblaaskop. Een unieke eigenschap is de volledige kierloze vulling met materiaal van zelfs zeer complexe vormen. Deze karakteristiek draagt bij tot een efficiëntere isolatie door het vermijden van luchtstromen in het isolatiemateriaal. De ervaringen en mogelijkheden van het inblazen lenen zich uitstekend voor zowel nieuwbouw als renovaties.

Milieubewust

De thermische geleidbaarheid van I3 cellulose ligt met zijn gedeclareerde lambda waarde van 0.039 W/m.K in de buurt van courante minerale isolatiematerialen. Zijn zeer lage productie energie van 50kW/mÂģ maakt het product een absolute koploper op het gebied van geringe grijze energie consumptie. Een CO2 bewuste keuze!

Vochtregulerend

Door zijn vochtbufferende eigenschappen draagt I3 cellulose ook bij tot een ademende en gezondere constructie. De vochthuishouding tussen een geschikte luchtdicht geplaatste damprem en een dampopen buitenzijde is zelfregulerend.

Zomerkoelte

De soortelijke warmte van papiervlokken zorgt in warmere periodes voor een thermische absorptie . In combinatie met Celit houtvezelplaten zorgt dit voor een belangrijke faseverschuiving. Het resultaat is een geringe hittedoorslag met een een groter comfort.

Geluidscomfort

Geluidsweringstoepassingen van cellulose zijn courant. In functie van de opbouw kunnen zeer geluidsdempende constructies gerealiseerd worden. Tientallen geluidsmetingen in binnen- en buitenlandse laboratoria tonen aan dat I3 geluidswerend is.

I3 cellulose

Een goede keuze!
Door zijn lage productie energie.

Zijn thermische, akoestische, brandwerende karakteristieken.
Zijn vochtregulerende en luchtdichtende en warmteabsorberende eigenschappen.
Een economische, milieubewuste oplossing voor uw isolatie!Terug naar producten
Rembert Vanhuylenbroeck Roosdaal Borchtlombeek Vlaams-Brabant zellofant blaasmachine inblazen papiervlokken