EBIWA
aa(eco)logisch bouw-, interieur- en woonalternatief

line decor
 
line decor
 
 


Gamma gipsafwerkingsplaten (ook in vochtige ruimtes) in verschillende maten en diktes voor vloer, wand en plafond
en als akoestische oplossing.

Gipsvezelproducten

Gipsvezelplaat

Fermacell bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA).

Fermacell is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. De samenstelling van het materiaal van fermacell wordt door het proefrapport van het “Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 - Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond. Door een producttest heeft het “Österreichische Institut für Baubiologie, Wien” de fermacell Gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het “Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH” werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product fermacell een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van fermacell afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.

Gipsvezelplaat Greenline

Fermacell greenline reinigt de lucht
Het reinigende effect van schapenwol op het binnenklimaat is nu ook terug te vinden in de fermacell gipsvezelplaat. De nieuwe fermacell gipsvezelplaat greenline
bindt schadelijke stoffen uit de omgevingslucht.

Gipsvezelplaat met afgeschuinde kant

De fermacell gipsvezelplaten zijn leverbaar met een afgeschuinde kant. Deze platen hebben over een gebied van circa 40 mm een verdiept gedeelte. De fermacell gipsvezelplaat met afgeschuinde kant wordt voor binnenwanden, plafonds en aftimmeringen toegepast.

Voordelen:
- Snelle montage van de fermacell gipsvezelplaten door stotende montage;
- Eenvoudiger behalen van een vlakke wand;
- 2/3 van de verbindingsmiddelen wordt met het afvoegen van de voeg al dichtgesmeerd;
- Afvoegen behoeft pas in later stadium bij gunstigere bouwplaatsomstandigheden.

Vloerelementen

Fermacell vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast.
Hierdoor zijn de fermacell vloerelementen voor vele taken ideaal geschikt.

Voor de brandveiligheid;
Voor de geluidsisolatie;
Voor de warmte-isolatie;
Voor toepassing op vloerverwarmingssystemen;
Voor het afwerkbaar maken van vloeren voor bijvoorbeeld vloertegels.
 

Afhankelijk van het eisenprofiel kunnen met fermacell vloerelementen ook verschillende systeemconstructies worden gemaakt.


Vloerelementen Greenline

Fermacell greenline reinigt de lucht
Het reinigende effect van schapenwol op het binnenklimaat is nu ook terug te vinden in de fermacell vloerelemente. De fermacell vloerelementen greenline
bindt schadelijke stoffen uit de omgevingslucht.

Cementgebonden prodcuten

Powerpanel HD

Fermacell powerpanel HD platen zijn glasvezelversterkte sandwichplaten op cementbasis met lichte toeslagstoffen.  

Op basis van de minerale samenstelling van het materiaal zijn de platen conform DIN 4102 deel 4 geclassificeerd in de bouwstofklasse A1, onbrandbaar bouwmateriaal (de hoogst haalbare klasse).  

Conform Duitse Zullasung werken de powerpanel HD platen bij buitenwandconstructies in de houtskeletbouw statisch mede als een mededragende verstevigende beplanking. Tegelijkertijd bieden zij met een direct opgebracht pleistersysteem een duurzame en doelmatige bescherming tegen weersinvloeden.  

Door een toeslag van kleikorrels en van gerecycled glasschuimgranulaat wordt een laag gewicht bereikt, waardoor de verwerking makkelijk is.  

Toch hebben de fermacell powerpanel HD platen een hoge drukvastheid en buigtreksterkte. Dat komt door de glasvezelversterking in de buitenlagen met goedgekeurde alkaliresistente glasvezels.  

Om de capillaire indringing van water te vermijden en tegelijkertijd de plaat dampopen te laten worden zijn de fermacell powerpanel HD platen al bij de productie waterafstotend gemaakt.  

De kleur van de platen is cementgrijs. Het oppervlak is op een kant glad, op de andere kant licht gegolfd.

Powerpanel H2O

De fermacell powerpanel H2O is uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge vocht- of waterbelasting. Deze cementgebonden wandplaat is honderd procent waterbestendig en voorkomt schimmelvorming. Zwembaden, ziekenhuizen, doucheruimtes, sauna’s, wasstraten, bedrijfskeukens en industriële ruimtes zijn hierdoor in het bijzonder geschikt voor toepassing ervan. De powerpanel H2O is gemaakt van cementgebonden lichtbeton, afgewerkt met alkali(chloor)-bestendige glasvezelwapening. Dit zorgt voor een hoge druk- en buigsterkte. Daarnaast is de plaat zeer glad, stabiel, stoot- en krasvast. Dankzij de sandwichstructuur is de plaat licht: slechts 12,5 kilo per vierkante meter. De powerpanel H2O laat zicht eenvoudig op maat snijden met een gewone hardmetalen zaagblad. Een diamantzaag is dus niet nodig. Het resultaat na montage: een gladde, waterbestendige wand, klaar voor afwerking. Met de Powerpanel H2O-platen kunnen zowel scheidings- als voorzetwanden en plafonds worden gemaakt.

Powerpanel vloerelementen

Fermacell powerpanel vloerelementen bestaan uit twee cementgebonden bouwplaten in lichtbeton. Ze hebben een sandwichstructuur met langs beide zijden een wapening uit alkalibestendig glasvezel. De twee platen verspringen 50 mm ten opzichte van elkaar zodat er een liplas ontstaat om de platen te verlijmen, vast te schroeven of vast te nieten. 

De platen hebben een handzaam formaat van 1250 x 500 mm en zijn 25 mm dik (2 x 12,5 mm). Een element weegt 16 kg. Op powerpanel vloerelementen kunnen geschikte vloerbedekkingen zoals tegels, PVC of linoleum gelegd worden. Ook te gebruiken bij vloerverwarming, op basis van warm water of elektriciteit.


Terug naar producten
Rembert Vanhuylenbroeck Roosdaal Borchtlombeek Vlaams-Brabant